Børneværelse til 2

I vores lejlighed på Frederiksberg er vi er ofte mange mennesker. Pladsen er begrænset, og derfor er det vigtigt at udnytte den på en smart måde.

Oprindeligt var det en 3-værelses lejlighed, hvor det ene værelse var så stort, at vi kunne opdele det i 2. Det gjorde vi med en væg med vinduer foroven, så lyset fra det store vindue i det bagerste rum stadig trænger ind i det forreste.

I starten havde vi voksne soveværelse i det opdelte rum, men for nylig byttede vi rundt, så Filippa & Vigga på 7 og 5 år overtog det forreste værelse.

Det krævede en del overvejelser at finde frem til de rigtige løsninger, så pigerne stadig kan have en følelse af privatliv på deleværelset.

Nu er jeg færdig og vil meget gerne vise jer resultatet. 

Sengen
Køjesengen er købt i Ikea, og var oprindeligt 2 meter lang. Men dels er det for langt til sådan nogle små piger, og desuden ville jeg gerne have plads til den langs den nye væg. Derfor fik vi den kortet ned til 160 cm. 

Træfarven er bevaret for at give lidt kontrast til alt det hvide. Sengehimlen er fra Søstrene Grene og var den samme slags, som jeg brugte til indretning af babyværelset til min kommende nevø, nu bare i fin lyserød.

Filippa på 7 år sover nederst, og savner ofte at have sit eget værelse. Det kan vi desværre ikke give hende, men hun får følelsen af sit eget sted med de gardiner, jeg har syet. Stoffet, der er valgt, er i mørkeblå velour og falder tungt og er dejligt blødt og hyggeligt.

Sengelamperne er fra Ferm Living og skyspejlet og kaninspejlet, som man kan ane nede i Filippas seng, er fra Maseliving. Sengetøjet, der forestiller en isbjørn og et pindsvin, er fra By Nord. Uglen og kaninen på væggen er fra Kreativitum.

 
Opbevaring
Svaret på behovet for tøjopbevaring blev køkkenskabe fra Ikea. Midt i den kreative proces dukkede de op som en både pæn og pladsbesparende løsning. Da de hænger på væggen fremfor at stå på gulvet, giver de mere luft og lethed. Vi valgte 3 skabe af hver 80×80 cm. De er ca. 40 cm dybe og passer perfekt til børnetøjet. Faktisk har vi også brugt dem i soveværelset til vores eget tøj, men det kan I se på et senere tidspunkt 🙂

 

Bordet
Det fine bord med tilhørende taburetter er fra Griffenshop og passer perfekt i størrelsen til værelset. Det bliver brugt flittigt til leg og til at tegne ved, men det fungerer også fint som spisebord til børn, når vi er ekstra mange mennesker.

I det lille indhak i hjørnet har jeg hængt små billedhylder fra Ikea op. Det udnytter pladsen i hjørnet ved døren til det indbyggede skab. Hylderne bruges til opbevaring af børnebøgerne.

Knagerne på væggen af små kaniner er også fra Maseliving, og opbevaringsposerne på gulvet er fra Ferm Living. De er rigtigt gode til dukketøj, udklædningstøj mv.

I reolen opbevares alt legetøjet. Og selvom det kan se lidt rodet ud med åbne hylder, er de det bedste bud, da pigerne så synes, det er overskueligt at finde deres legetøj. Kasserne til småtingene er dog et must, så det hele ikke flyder.

På reolen står en fin kaktuslampe, som vi har hentet med hjem fra en ferie i Spanien.

Man kan tydeligt se hvor meget lys der strømmer ind fra det andet værelset, hvor vores store piger bor. Det kan I læse om i et senere indlæg.