Forvandlingen på Sortmejsevej

For omkring et halvt år siden overtog vi det skønneste sommerhus ved Stillinge Strand, som ligger ca. 15 km nord for Korsør, kun 10 minutters kørsel fra motorvej E20.

Der er mange, der ikke kender området, og det er en skam, fordi man her får muligheden for at få et dejligt sommerhus til en overskuelig pris. Mange kigger i Nordsjælland eller oppe omkring Nykøbing Sjælland- og Vigområdet, mens vestkysten for mange er overset. 

Vores allerbedste salgsargument til dem, der overvejer at købe sommerhus er: Bo tæt på stranden til omkring 1 mio. Solen går ned over vandet, præcis som det bør være når man taler idyl og sommerhushygge, og der er kort afstand til shopping og offentlig transport i både Slagelse og Korsør. 

Sommerhuset vi faldt for, var i utrolig god stand. Men parret, der solgte det, var et ældre ægtepar, som havde ejet grunden i 50 år og selv bygget huset for omkring 35 år siden. Derfor trængte det til en grundig opdatering, og det vil jeg gerne vise jer hvordan, vi gjorde.

Huset har fire soveværelser i “hovedbygningen” samt et anneks med både lys og varme, som vi kalder Værelse 5. Der har været i brug flere gange, når vi har mange overnattende gæster. Derudover byder huset på et badeværelse, et stort rum med køkken og stue, et depotrum, en carport samt et værksted. Alle rum er isolerede og er særdeles anvendelige året rundt. 

Nederst på siden, kan I se billeder af huset fra før, vi gik igang med moderniseringen. Tag et kig på dem for at se, hvor meget der er sket siden overtagelsen. 

I første omgang vil jeg gerne vise jer stuen og køkkenet.

Køkkenet stod oprindeligt ud fra væggen på begge sider af døren, men der var ikke plads til et køleskab, så det havde de tidligere ejere stående i et af værelserne.

Det var ikke så hensigtsmæssigt, så vi besluttede os for at rive halvdelen af køkkenet ned og rykke det hen langs den ene væg i stuen. Det skabte et meget mere åbent og også mere brugbart rum.

Køkkenet, vi har valgt, er fra Ikea, og det er hovedsageligt skuffer, der udgør det nye køkken. Vi valgte en helt almindelig hvid låge, for at det skulle passe sammen med den gamle del, som bare har fået malet lågerne og skiftet grebene. Vi valgte lædergreb for at skabe lidt kontrast til det hvide. De er brugt i både den nye og gamle del, så det hele passer godt sammen.

Der blev også plads til et vinkøleskab til 20 flasker, så vores vine kan nydes tempereret hele året rundt.

Ofte når man overtager et sommerhus, er det fuldt møbleret. Det var vores også – med en masse fine gamle ting. Mange af dem var dog et stykke fra det udtryk, jeg gerne ville skabe og blev derfor enten solgt, foræret væk eller kasseret.

Der var dog flere ting, som fangede min interesse. Blandt andet nogle stole, som stod rundt omkring. 

I det lille anneks under en masse havehynder fandt jeg den fineste kurvestol. Den fik en ny plads inde i huset, og er blevet udstyret med et rensdyrskind, som vi fik af mine forældre, da vi overtog huset. 

De to blå stole stod også i huset og havde oprindeligt puder af grøn fløjl. Men læderarmlænene var så fine, så jeg var nødt til at finde en måde, jeg kunne bruge dem på.

Jeg endte med at sy nyt betræk i mørkeblå velour, og til slut fik de et par store gule knapper dér, hvor de gamle knapper havde siddet.

I dag har de fået plads i stuen, midt i solen, og her kan man sidde længe og nyde sin kaffe og en god bog, eller hvis man er heldig se en af de mange hjorte, der besøger vores have.

Huset havde også en brændeovn ligesom stort set alle andre sommerhusene i området. Det er i min verden et kæmpe plus.

På en kold efterårs- eller vinterdag er der ikke noget så rart som varmen fra en brændeovn. Og da det var efterår, da vi overtog huset, har der stort set været tændt op lige siden.

Oven kan uden problemer opvarme hele huset, hvis bare alle indvendige døre holdes åbne. 

Midt i rummet står sofaen. Og overfor står kurvestolen og en masse andre ting. Altså er der ikke blevet gjort plads til et fjernsyn, hvilket er et helt bevidst valg eller fravalg fra vores side.

Vi synes at tiden i vores sommerhus handler om hygge og nærvær, og desuden pynter det ikke ligefrem med en stor firkantet skærm.

Meeen vi kan godt nogle aftener få lyst til at se en film, og så er computeren heller ikke så værst.  

Spisebordet har også en central placering midt i rummet og er dejlig stort, så vi har plads til alle vores gæster.

Samtidig er det skønt at have det i forlængelse af køkkenet, så man kan være med i snakken, imens man laver mad. Det er en ting, vi ikke har mulighed for i vores lejlighed hjemme på Frederiksberg, så det nyder vi, når vi er i sommerhuset.

Herunder kan du billederne, som blev brugt i salgsoptillingen, da vi købte huset. Huset er nu opdateret i alle rum, og som lovet kommer jeg i et senere indlæg tilbage til fremvisningen af resten af huset. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *