Smart lys – især til mand og børn

Hjemme hos os har vi fået nyt legetøj til både børn og mand i form af noget, der på overfladen ligner helt almindelige elpærer. Men i virkeligheden er det de super smarte Philips Hue-pærer, som kan styres med stemmen, fra telefonen og forprogrammeres til at gøre en hel masse.

De tre børneværelser i stueetagen har fået en pære hver. Her lyser de Lauras, Viggas og Filippas værelser op i alverdens forskellige farver og styrker.

Laura synes måske bare, det er sjovt at se film i rødt lys eller pludseligt tænde lyset, når hun ikke er hjemme. Filippa, der ikke kan lide at falde i søvn i fuldkommen mørke, er vild med den forprogrammerede “Natlampe”, som giver et diskret, beroligende lys. 

Man kan vælge et utal af farver, nuancer og lysstyrker. Faktisk flere millioner ifølge brugsanvisningen.

Videoen her er fra Viggas værelser, hvor man kan se hende lege med de forskellige forprogrammerede scener. Det er super nemt at betjene fra hendes iPhone. Både muligheden for at skifte farve på lyset og i det hele taget at “fjernstyre” det er et kæmpe hit. 

Når hun bruger sin Chromecast til se TV eller høre musik på fjernsynet, synkroniserer den med Philips Hue. Det betyder, at lyset varierer med stemningen i det, hun ser eller hører. 

Indrømmet, så var det mest Anders, der synes, vi skulle have sådan nogle pærer. Men jeg må indrømme, at de kan noget med at skabe stemning. Lauras værelse er det mindste, og som 15-årige er man ikke interesseret i at have ret mange andre ting derinde end sin seng og en mobiloplader. Hvis man så alligevel gerne vil gøre det ekstra hyggeligt, er det en stor fordel at kunne justere på belysningen præcis, som man har lyst til. 

Der er et væld af udbygningsmuligheder i systemet. Vi overvejer at bruge det i sommerhuset, så vi fx. kan tænde lyset på forhånd, hvis vi har lejet det ud til gæster og gerne vil byde dem godt velkommen. 

I den mørke vintertid bliver vi formentlig også rigtigt glade for den automatiske tænde-/slukkefunktion, der er koblet op på mobiltelefonens placering. Hvis nogen kommer hjem til et mørkt hus, tænder lyset automatisk. Og forlader man huset uden at slukke lyset, sker det også automatisk. 

 

Philips Hue-udstyret  er modtaget i gave fra Signify Denmark A/S. Se mere om produkterne her: 

https://www.philips-hue.com/da-dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *